Wie ben ik & wat wil ik bereiken?

Persoonlijke ontwikkeling
Ontdek wat je echt wilt!

Wil je beter worden in je vak? Of wil je stiekem een hele andere kant op? Soms weet je het gewoon even niet. Bij Lef! helpen we je op weg.

Volg je talenten en interesses

Misschien weet je niet goed wat jouw talenten zijn. Misschien is er iets in je leven veranderd, waardoor je werk niet meer goed bij je past. Dan zet Lef! jou aan het roer van je eigen verandering.

Haal voldoening uit je werk

Werk kost heel veel van je vrije tijd. Dus kun je maar beter zorgen dat het leuk is! Jezelf ontwikkelen in de richting die jij belangrijk vindt voelt vaak het meest waardevol. Nieuwe dingen leren. Ervaring opdoen. Want werk betekent zoveel meer dan elke maand geld op je rekening.

De fijnste werkplek?

Dat is uiteindelijk de plek waar jij je thuis voelt. Een plek die past bij wie je bent. En wat jij belangrijk vindt. Waar jij je talenten kunt ontplooien. Bij Lef! weten we hoe goed het voelt goed als je collega’s jou en je werk waarderen. Die erkenning is goud waard.

Ook ontdekken waar je kracht ligt?

Waar kan ik aan de slag?

Oriëntatietraject: de arbeidsmarkt op!
Je weet al wat je wil? Okay, vind die baan!

Je hebt al een goed idee wat je zoekt. Da’s mooi. Sterker nog, dat is fantastisch! Maar hoe vind jij die baan die bij jouw toekomstplannen past. Dat is niet altijd makkelijk.

Oriëntatietraject van Lef! Werkt

Daarin leer jij hoe je zelf jouw ideale baan vindt. En hoe je ‘m inkopt! Samen met andere werkzoekenden ga je aan de slag. Spoiler: om dit traject te doen, moet je wel overweg kunnen met een computer.

We helpen jou die baan te vinden

Krijg je ondersteuning van Lef! Werkt? Dan vind je sneller die baan die bij je past. Wij werken hiervoor met een online omgeving, die je ondersteunt in de te nemen stappen. Daarnaast heb je ook persoonlijk contact met de coach. Door deze combinatie helpen jou stapsgewijs die nieuwe baan te vinden.

Je zoekt samen, dat werkt beter

Met zijn allen weet je meer. En ken je meer mensen. Da’s handig. Want misschien kennen anderen iemand die een baan voor jou heeft. Daarom heb je binnen dit traject ook groepsbijeenkomsten via MS Teams. Daar wissel je kennis en ervaringen uit met andere werkzoekenden. Een loopbaanadviseur van Lef! zorgt dat deze sessies waardevol zijn voor alle deelnemers. Daarnaast heb je ook een aantal 1-op-1 gesprekken. Deze adviseur is jouw stok achter de deur.

En weet je, na dit traject heb je echt zin om de arbeidsmarkt op te gaan!

Lijkt dit je interessant?

Neem gerust vrijblijvend contact op: Bel of email Mariëlle Slager

Duurzame inzetbaarheid

Onderzoek en advies duurzame inzetbaarheid
Je werknemers in control

Als werkgever wil je graag dat medewerkers waardevol blijven voor je organisatie. Daarom helpen we bij Lef! werkgevers om hun werknemers ‘ondernemers van hun eigen loopbaan’ te maken. Zodat iedereen zich blijft ontwikkelen.

Zit iedereen op de juiste plek?

Digitalisering neemt steeds meer menselijke taken over. Ondertussen wordt een deel van je medewerkers steeds ouder. Terwijl nieuwe, jongere werknemers weer hun eigen ambities meenemen. Het is een hele kunst om alle kennis, ervaring en talenten in je bedrijf op de juiste plek te krijgen.

  • Vragen die mensen zich moeten stellen:
  • Heb ik het nog naar mijn zin in mijn werk?
  • Past het werk nog bij mij?
  • Zou ik mijn werk over jaar ook nog steeds kunnen doen? Wil ik dat ook?
  • Beschik ik (nog steeds) over de juiste kennis en competenties om mijn werk uit te voeren?Past deze organisatie eigenlijk nog bij mij?
Stimuleren om te leren

Je wil dat iedereen zich blijft ontwikkelen. Want alleen dan blijven mensen flexibel inzetbaar binnen je bedrijf en mobiel op de arbeidsmarkt. Gelukkig is een mens nooit uitgeleerd. Alleen is het wel zaak om alvast voor te sorteren op veranderingen, gewenste of ongewenst.

Duurzaam inzetbaar met Lef!

Met de duurzaaminzetbaarheidsscan van Lef! kunnen we je onderneming adviseren over het werkvermogen binnen je organisatie en wat hierin te verbeteren valt. We doen onderzoek en geven je advies over de best next steps.

Interesse in een vrijblijvende scan?

Neem gerust vrijblijvend contact op: Bel of email Mariëlle Slager

Hoe werkt je team beter samen?

Teamontwikkeling
Wat gaat er nou precies mis?

Sommige teams vliegen vanaf dag één. Andere hebben opstartproblemen. Bij sommigen loopt het steeds slechter en is er ruis in de communicatie. Wanneer deadlines niet worden gehaald, ontstaat er frustratie en irritatie. Niet zelden wordt er dan naar elkaar gekeken en gewezen. Bij Lef! Werkt zorgen we dat teamleden meer begrip voor elkaar krijgen. En dat ze beter gaan samenwerken.

Samen kom je verder

Bij Lef! Werkt geloven we in divers samengestelde teams. Die functioneren beter dan een groep van dezelfde type mensen. Het beste is als alle kwaliteiten tot hun recht komen.
Dat talenten worden gezien en de ruimte krijgen om te schitteren. Zulke teams dragen niet bij aan de doelstellingen van je organisatie, ze drágen je organisatie.

Dus wat is de ideale samenstelling?

Afhankelijk van wat een team moet doen, is er vaak een ideale samenstelling te bedenken. Bij Lef! kunnen inzichtelijk maken over welke talenten individuele medewerkers beschikken. En wat de organisatie mist. Of in overvloed heeft.

Hoe laat je iedereen zo goed mogelijk met elkaar samenwerken?

Daarvoor moet je de kwaliteiten en talenten van je medewerkers benoemen en benutten. Zichtbare en onzichtbare talenten moet je verder ontwikkelen. Zijn alle benodigde competenties en karakters in het team voldoende vertegenwoordigd? En hoe zit het met de saamhorigheid binnen jouw team of afdeling? Draagt de bedrijfscultuur daarin positief bij?

Maak je team beter!

Neem gerust vrijblijvend contact op: Bel of email Mariëlle Slager

Hoe verbeteren we onze organisatie?

Verandermanagement
Het is eigenlijk heel simpel

Een gezonde organisatie draagt bij aan gezonde medewerkers. Dus als er veel verzuim is, gaat er iets niet goed in je organisatie. Maar waar schuilt het probleem? En wat is dan de juiste oplossing? Als werkgever wil je graag dat medewerkers waardevol blijven voor je organisatie. Daarom helpen we bij Lef! werkgevers om hun werknemers ‘ondernemers van hun eigen loopbaan’

Zonder je mensen ben je nergens

Personeel is het kapitaal van je organisatie. Daar moet je zuinig en met aandacht mee omgaan. Als hier te veel verstoring in is, moet je misschien wezenlijke veranderingen aanbrengen in je bedrijf. Bij Lef! houden we dan verschillende zaken tegen het licht. Je bedrijfscultuur. Je processen. Misschien schort er wel iets aan de doelstellingen die je nastreeft. Vaak zul je op organisatie-, afdelings- en individueel niveau moeten kijken waar het aan schort.

Onze scan geeft inzicht en oplossingen

Met onze duurzaaminzetbaarheidsscan kunnen wij je inzicht geven in wat er verbetert kan worden in je organisatie. Misschien is de oplossing eenvoudiger dan je denkt. Maar misschien is er meer nodig. Uit onze scan komt in elk geval een op maat gesneden advies waar je wat mee kunt.

Interesse in een vrijblijvende scan?

Neem gerust vrijblijvend contact op: Bel of email Mariëlle Slager

Heb je interesse en wil je meer informatie?

Neem gerust en vrijblijvend contact via ons contactformulier of neem contact op met ons