Persoonlijke ontwikkeling

Werk betekent zoveel meer dan alleen inkomen en financiële zekerheid.

Werk kan voor velen van ons betekenis geven aan het leven, normen, waarden of overtuigingen. Werk kan maken dat je je gewaardeerd voelt en erkenning krijgt. Door te werken, kom je in contact met anderen. In tijden van Corona hebben vele van ons ervaren hoe belangrijk werk kan zijn, ook voor het aanbrengen van structuur in je dag.

Werk kan ook bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van jouw professionaliteit. Wil je graag iets anders, maar weet je niet welke kant je op wilt? Wil je bepaalde talenten nog beter benutten, maar heb je geen idee hoe? Misschien ben jij je nog niet voldoende bewust van jouw talenten? Het kan ook zijn dat jouw persoonlijke situatie is veranderd, waardoor het werk niet meer goed bij je past. Dan kan Lef! jou verder helpen in het nemen van stappen ten aanzien van jouw ontwikkeling.

Outplacementtraject

Zit je werknemer niet meer op de juiste plek of past het werk niet meer?

Dan ondersteunt een van onze adviseurs, jouw werknemer naar andere baan buiten de organisatie. Wij begeleiden jouw werknemer in een individueel en maatwerk outplacementtraject.

Het kenmerk van Lef! is dat wij ervan overtuigd zijn, dat werknemers eerder een nieuwe baan vinden, wanneer zij zelf de regie nemen over hun loopbaan. Binnen het outplacementtraject maken wij optimaal gebruik van digitale hulpmiddelen (rekening houdend met het beginniveau van de werknemer), waardoor je werknemer nog meer in staat is, zijn eigen loopbaan vorm te geven. De Loopbaanadviseur coacht jouw medewerker op de motivatie, vaardigheden en de voortgang van het traject.

Wij hebben een uitgebreid netwerk in de regio. We kennen vele uiteenlopende werkgevers in de omgeving van Arnhem, De Liemers, De Gelderse Vallei, De Betuwe Nijmegen en de Achterhoek. Wij kunnen je werknemer in contact brengen met de juiste werkgevers en kunnen deuren openen die anders gesloten blijven voor je werknemer.

Het outplacementtraject is onderverdeeld in verschillende fases:


1. Intake

Kennismaken, afstand tot de arbeidsmarkt bepalen, trajectplan schrijven


2. Oriëntatie

Persoonsprofiel maken en zoekprofiel vaststellen, waarbij er modulair voor verschillende keuzemodules gekozen kan worden, zoals bijvoorbeeld rouwverwerking.


3. Op weg naar werk

Solliciteren, netwerken en jobhunting.


4. Weer aan het werk!

Coaching en nazorg. Gericht op een duurzame succesvolle plaatsing.


Heb je interesse en wil je meer informatie?

Neem gerust vrijblijvend contact op: Bel of email Mariëlle Slager

Oriëntatietraject, Arbeidsmarkt klaar maken

Je werknemer weet goed wat hij of zij wil gaan doen in de toekomst, maar…

heeft nog geen idee hoe dit voor elkaar te krijgen. In dit traject leert je werknemer in een groep, maar vooral zelfstandig zijn of haar weg te vinden op de arbeidsmarkt. Je werknemer krijgt een licentie voor ons loopbaaninstrument, met daarbij een planning voor opdrachten (bijvoorbeeld persoonsprofiel maken, CV maken, zoeken naar geschikte vacatures, sollicitatie brief schrijven, netwerkgesprek voeren) en zal deze volgens afspraak uitvoeren.

Periodiek zijn er groepsbijeenkomsten via Teams om ervaringen uit te wisselen en de Loopbaanadviseur vragen te stellen. Daarnaast krijgt je (ex) werknemer 2 persoonlijke sessies. De adviseur bewaakt de voortgang ten aanzien van de gemaakte afspraken. Na dit traject is je werknemer klaar om zelfstandig de arbeidsmarkt op te gaan.

Voorwaarde: Je werknemer moet wel over een computer beschikken en in enige mate digitaalvaardig zijn.

Heb je interesse en wil je meer informatie?

Neem gerust vrijblijvend contact op: Bel of email Mariëlle Slager

Heb je interesse en wil je meer informatie?

Neem gerust en vrijblijvend contact via ons contactformulier of neem contact op met ons