Re-integratie binnen je bedrijf

1e spoor
Hoe kan je werknemer weer aan het werk?

Je werknemer is al een tijdje arbeidsongeschikt. Het is niet duidelijk of hij of zij kan terugkeren op de oude werkplek. Eén van onze specialisten gaat jou en je werknemer ondersteunen. We kijken naar hoe we de inzetbaarheid kunnen vergroten. Dit kan met coaching, een werkplekonderzoek of door hulpmiddelen op de werkplek in te zetten.

We zijn je one-stop-shop

Bij Lef! hebben we veel kennis in huis over de mentale en fysieke belasting van functies. En over het interpreteren van de belastbaarheid zoals aangegeven door de Bedrijfsarts. Wij kunnen snel schakelen met onze eigen Arbeidsdeskundigen.

Benieuwd hoe we dit aanpakken?

Wij ook. Want alles is maatwerk. Neem gerust even contact met ons op. Of wil je meteen even sparren met Mariëlle Slager?

Re-integratie bij een ander bedrijf

2e spoor

Is je werknemer langdurig arbeidsongeschikt? Of is het niet zeker dat je werknemer kan re-integreren binnen jouw organisatie? Dan krijgt je medewerker ondersteuning van een Re-integratiespecialist. De nadruk in het traject ligt op zoeken naar mogelijkheden buiten je organisatie. Uiteraard laten wij mogelijkheden binnen de eigen organisatie zeker niet onbenut.

Onze Re-integratiespecialist neemt het niet over en coacht op motivatie, vaardigheden en de voortgang van het traject.

Je medewerker zoveel mogelijk zelf aan het stuur

Bij Lef! geloven we dat mensen krachtiger uit een re-integratietraject komen, als zij zelf de regie op hun loopbaan pakken. Daarom maken we binnen een re-integratietraject veel gebruik van digitale hulpmiddelen. Daarbij houden we natuurlijk rekening met het niveau van de werknemer. Met deze hulpmiddelen kan je werknemer beter zijn eigen re-integratie vormgeven. Onze Re-integratiespecialist kauwt niet voor, maar coacht op motivatie, vaardigheden en de voortgang van het traject.

Uitgebreid netwerk in de regio

We kennen heel veel verschillende werkgevers in de omgeving van Arnhem, De Liemers, De Gelderse Vallei, De Betuwe Nijmegen en de Achterhoek. Zo kunnen we je werknemer snel in contact brengen met de juiste werkgevers. Zo kunnen we deuren openen die anders gesloten blijven voor je werknemer.

We houden je op de hoogte

Als werkgever krijg je regelmatig rapportages over de voortgang. Als dat nodig is neemt onze Re-integratiespecialist contact op met de Casemanager. Als werkgever profiteert u van de kennis die wij in huis hebben over de mentale en fysieke belasting van functies. En over de belastbaarheid zoals aangegeven door de Bedrijfsarts. Door onze korte lijntjes met Arbeidsdeskundigen kunnen we snel schakelen.

In 4 fases elders aan de slag

We hebben ons re-integratietraject onderverdeeld in 4 fases:


1. Intake

Kennismaken, afstand tot de arbeidsmarkt bepalen, trajectplan schrijven


2. Oriëntatie

Persoonsprofiel maken, zoekprofiel vaststellen. Maar eventueel ook aandacht voor rouwverwerking of het vergroten van de inzetbaarheid.


3. Op weg naar werk

Solliciteren, netwerken en jobhunting.


4. Weer aan het werk!

Coaching en nazorg. Gericht op een duurzame succesvolle plaatsing.


Wil je graag meer informatie?

Dat snappen we. Neem gerust contact met ons op. Of bel direct met Mariëlle Slager.

Haalbaarheids­onderzoek

spoor 2
Als de situatie ingewikkeld is

Zodra de Arbeidsdeskundige heeft aangegeven dat jouw werknemer marginale mogelijkheden heeft of zeer beperkt is, dan kun je de haalbaarheid van een re-integratietraject spoor 2 onderzoeken. Dat betekent dat we gaan kijken of het inzetten van een re-integratietraject spoor 2 haalbaar is.

Wat kan je werknemer nog wel?

Je werknemer heeft maximaal 4 gesprekken met de Arbeidsdeskundige. Daarbij worden verschillende testen gedaan. In het haalbaarheidsonderzoek wegen we alles mee wat van invloed is op een re-integratietraject 2e spoor.

Een gevalideerd rapport

Het onderzoek wordt afgesloten met een rapportage. In ongeveer 2 tot 3 weken is duidelijk of het inzetten van een re-integratietraject haalbaar is. Ook geven we advies over de te nemen vervolgstappen voor een WIA-beoordeling.

Wil je graag meer informatie?

Dat begrijpen we. Neem gerust contact met ons op. Of bel direct met Mariëlle Slager.

Oriëntatietraject, Arbeidsmarkt klaar maken

Re-integratietrajecten hoeven niet eindeloos te duren. Zo hebben we bij Lef! een online training ontwikkeld. Daarmee vind je (oud) werknemer sneller een baan die bij hem of haar past.

Tijdens deze training krijgt je werknemer stapsgewijs heldere opdrachten. Daarnaast kan jouw werknemer gebruik maken van ons online loopbaaninstrument. Je werknemer maakt onder meer een persoonsprofiel, een CV en gaat vervolgens op zoek naar geschikte vacatures. Je werknemer leert sollicitatiebrieven schrijven en netwerkgesprekken te voeren.

Samen zoeken werkt beter

Binnen dit traject zijn er ook groepsbijeenkomsten via MS Teams. Daar wisselt je werknemer kennis en ervaringen uit met andere werkzoekenden. Een Re-integratiespecialist van Lef! daagt hen tijdens bijeenkomsten uit. Ook krijgt je medewerker 1-op-1 gesprekken met een Re-integratiespecialist. Deze specialist motiveert je medewerker en checkt de voortgang. Na dit traject is je (ex) werknemer klaar om zelfstandig de arbeidsmarkt op te gaan!

Wanneer kun je deze tool inzetten?

Dit traject kun je het beste inzetten als je werknemer pas relatief kort ziek is. Dus ruim voor het eerste ziektejaar. De tool is ook geschikt als je werknemer binnen de eigen organisatie probeert te re-integreren en het nog niet zeker is of dit gaat gaan lukken. Je werknemer moet uiteraard wel een computer hebben en enigszins digitaal ervaren.

Interessant voor jouw medewerker?

Neem gerust contact met ons op. Of bel direct met Mariëlle Slager.

Re-integratie voor WGA

3e spoor

Ben je eigen risicodrager voor de Wet Gedeeltelijke Arbeidsongeschiktheid (WGA)? En blijkt uit de WIA-keuring van UWV dat je werknemer nog arbeidsmogelijkheden heeft? Dan helpen we jouw (oud) werknemer graag een geschikte baan te vinden.

We beperken zoveel mogelijk je financiële schade

Ons doel is jouw schade en dat van je werknemer zoveel mogelijk te beperken. Gelukkig zit de WGA zo in elkaar dat als je een gedeelte van het inkomen zelf verdient, je werknemer er financieel op vooruit gaat. Daar gaan we dus heel hard ons best voor doen.

Je medewerker zoveel mogelijk zelf aan het stuur

Maar bij Lef! blijven we wel trouw aan onze principes. Want we zijn ervan overtuigd dat mensen krachtiger uit een re-integratietraject komen, als zij zelf de regie op hun loopbaan pakken. Daarom maken we binnen een re-integratietraject veel gebruik van digitale hulpmiddelen. Daarbij houden we natuurlijk rekening met het niveau van de werknemer. Met deze hulpmiddelen kan je werknemer beter zijn eigen re-integratie vormgeven. Onze Re-integratiespecialist neemt het niet over en coacht op motivatie, vaardigheden en de voortgang van het traject.

Uitgebreid netwerk in de regio

We kunnen je werknemer snel in contact brengen met de juiste werkgevers. We zijn in staat deuren te openen die anders gesloten blijven. In de omgeving van Arnhem, De Liemers, De Gelderse Vallei, De Betuwe Nijmegen en de Achterhoek kennen we heel veel verschillende werkgevers.

We houden je op de hoogte

Als werkgever krijg je regelmatig rapportages over de voortgang. Als dat nodig is neemt onze Re-integratiespecialist contact op met de Casemanager. Als werkgever profiteer je bovendien van de kennis die wij in huis hebben over de mentale en fysieke belasting van functies. En over de belastbaarheid zoals aangegeven door de Bedrijfsarts. Door onze korte lijntjes met Arbeidsdeskundigen kunnen we snel schakelen.

Interessant voor jouw medewerker?

Neem gerust contact met ons op. Of bel direct met Mariëlle Slager.

Heb je interesse en wil je meer informatie?

Neem gerust en vrijblijvend contact via ons contactformulier of neem contact op met ons